top of page

Интересът към ваксинацията в област Благоевград продължава да е нисък

На фона на данните от преди месец в областта има леко повишение на ваксинираните. Експерти отбелязват, че пътуването в чужбина, за което се изисква ПСР тест или сертификат от ваксинация, също накланя везните в правилната посока.
По информация на ЕИП, завършилите ваксинационния си цикъл в Благоевград са 29 920. Общият брой на поставените дози е 61 379. Ваксината на Pfizer е сред най-предпочитаните в региона- вчера над 87 души са я предпочели. Едва двама са избрали ваксината на AZ в областта, а 11 души са се доверили на Moderna. Еднократната доза ваксина на Janssen са избрали 21 души от областта.


Макар нивото на ваксинация в област Благоевград да е ниско, все пак остава да отбележим, че благодарение на мобилните екипи на РЗИ през последните няколко дни, има леко повишение на ваксинираните в областта. В сравнение с области като Габрово, Ловеч и Търговище, които вчера не са отбелязали почти нито един ваксиниран, в Благоевград все повече хора осъзнават необходимостта да се ваксинират. Усилията на РЗИ-Благоевград, които се "събудиха" и започнаха да разполагат мобилни ваксинационни екипи, явно дават някакъв резултат.


И. Атанасов

bottom of page