top of page

Илко Стоянов: Показахме, че можем да се справим обединени

В контекста на днешния празник на Съединението, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов коментира пред БНТ, че благодарение на взаимодействието между институциите и бързата им реакция пожарът при Купола е бил изгасен своевременно. Стана ясно, че именно общинските камери в района са заснели причинителя на пожара. Той вече е задържан. Вижте още


"Изключително неприятно събитие, в което обаче има едно положително нещо и наистина ще използвам днешния празник, за да го кажа : това е, че институциите показаха, че могат да работят обединени. За кратко време с пожарната и полицията предприехме всички необходими действия", каза пред БНТ кметът на Община Благоевград Илко Стоянов. Той поясни още, че при пожара са пострадали и общински помещения. Сградата на Купола е частна, но е застрахована и още вчера е извършен оглед на щетите, каза още кметът на Благоевград и подчерта, че бързата реакция и доброто взаимодействие между институциите са спомогнали пожарът да бъде изгасен, без да причини човешки жертви или да се разпространи в по-голям периметър.

От прокуратурата в Благоевград пък обявиха за БТВ, че дупничанинът предизвикал пожара вече е заловен. Мъжът е разкрит благодарение на общинските камери при сградата на Купола. Той е на 43 години и живее в Англия. Заловен е при опит да премине българската граница при Калотина в посока Сърбия.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page