top of page

Илко Стоянов: Погледът ми е насочен изцяло към бъдещето на Благоевград


Кметът на Благоевград Илко Стоянов в едно от първите си интервюта ден след внушителната си победа на изборите в града. Пред Югозапад Днес Илко Стоянов заяви, че ще направи структурни промени в Общината и ще работи с експертен екип, който да гарантира промяна в модела на управление на БлагоевградГ-н Стоянов, как се чувствате след голямата победа вчера?

Чувствам се прекрасно! Благоевград върви към промяна. Очаквах хората да направят този избор-гражданите, които искаха промяна излязоха да гласуват, при това най-вече младите хора. Гледам напред! Погледът ми е насочен изцяло към бъдещето на града.


Как ще оцените кампанията за частичните местни избори в Благоевград?

Оценявам моята кампания като позитивна, успях да запазя изцяло добрия тон, без да обсъждам личността на който и да е от кандидатите за кметове. Коментирал съм програми и разбира се, най-вече там където имахме кардинален сблъсък на идеи. Срещу мен обаче беше точно обратното: никой не спореше за програми. Всеки се опитваше да внушава с фалшиви новини нещо срещу личността ми- изговориха се един куп неистини по мой адрес, но аз просто не влязох в тази кал.

Снощи в пост в социалните мрежи лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че сте направил подмяна на модела и Ви обвини в съдружие с ГЕРБ. Как ще коментирате?

Това е абсолютна лъжа! Другарката Корнелия Нинова е един разпространител на фалшиви новини. Тя не се държи като политически лидер, а с това изказване показва изключително ниско ниво. Другарите от БСП се опитаха да ни върнат назад във времето, което просто нямаше как да се случи. Те не искаха промяната, именно те искаха да заменят ГЕРБ, да седнат на тяхното място и през цялото време работиха с техните средства.


Ще правите ли ревизия на екипа Томов и какви промени предстоят в Община Благоевград?

Хората ще бъдат оценявани по това какво работят и по експертните им качества, а не по политическата принадлежност. Няма да има реваншизъм. Постовете също ще претърпят преоценка- има ли смисъл от определени постове или няма. Ще има съвсем нова структура на общинската администрация и тя ще бъде основно експертно насочена, а не политически. Давам Ви пример със заместник-кметовете на Общината- в моята администрация те вероятно ще бъда един, двама. Функцията на кмета на една община е да работи! Аз виждам кмета като пряк работник, който трябва да работи директно с хората. Докато постовете на заместник-кметове и др. понякога стават политически и паразитни. Ще встъпя длъжност и ще разгледам състоянието на Общината и какво точно се случва там. За мен няма значение дали нещо се е случило по времето на екипа Томов или екипа Камбитов-важното е какво се е случило и ако е имало нередности, те ще бъдат установени.


Екип Югозапад Днес
bottom of page