top of page

Илко Стоянов: Да притискаш хората със заплахи и репресии е тоталитаризъм!

Кандидатът за кмет на ИТН Илко Стоянов се обърна към Румен Томов и Любен Милев, призовавайки ги незабавно да спрат репресиите и натиска над гражданите


"Вчера един от моите опоненти на първи тур Стефан Делиов сподели в публикация, че хора които са го подкрепяли на изборите са били притискани и репресирани от заместник кмета Любен Милев да гласуват за Румен Томов и БСП. Същият Любен Милев е и на второ място в листата на БСП за парламентарните избори и е председател на общинската структура на БСП. Аз не съм изненадан от тоталитарните им методи на работа, но съм изненадан, че повече от 30 години след настъпването на промените, тези хора, все още се опитват да ни върнат в миналото. Иначе е логично, когато на Томов и БСП им липсва програма за развитие и аргументи, да прибягнат до тези позабравени милиционерски действия. С лъжите, внушенията и манипулациите за фактите и личността ми, някак си бях посвикнал, колкото и да е неприятно. Но да ползваш заплахи и репресии, че ще тормозиш хора със силата на държавните органи си има едно единствено име - ТОТАЛИТАРИЗЪМ.


Недопустимо е! Не трябва да допускаме това уродливо явление да се завръща в обществото ни. Свободата на личността е в основата на развитие на обществото ни. За това съм се борил в професията си като адвокат и свободата е най-малкото, което ще дам на обществото ни като кмет. Използвам случая, за да се обърна към опонента ми Румен Томов и да му кажа незабавно да прекрати всички действия на репресия и натиск, които се осъществяват върху жители на общината, чрез властовите инструменти на администрацията, а също така и върху самите хора работещи в администрацията и общинските дружества.


Обръщам се и към хората, които пряко извършват тези действия - ръководни постове в общинска администрация, управители на общински дружества и кметове на села. Прекратете кампанията на репресии и натиск срещу съгражданите ни, защото на 5 юли ние отново ще се събудим в една и съща общност, ще живеем заедно и трябва да градим, а не да се мразим. Обръщам се и към истински работещите в администрацията, че всеки един служител ще получи своя шанс да върши работата си в нормални условия и да не се поддават на внушенията на техните моментни ръководители. Точно обратното е, сигурните които ще си отидат с Румен Томов са Любен Милев и компания, а не хората, които работят. Обръщам се и към компетентните органи в полицията да започнат незабавна проверка на имената, които Любен Милев ползва като инструмент за нерегламентиран и дори престъпен натиск. И накрая искам да ви кажа, че тази неделя ще е важна и символна не само за нас, а и за цяла България. Не трябва да допускаме връщане към тоталитарното минало. “Животът днес върви напред, а не назад!” Гласувайте за обединен, демократичен, модерен и проевропейски Благоевград!", каза в изявление във Фейсбук Илко Стоянов.

bottom of page