top of page

Изборният ден започна нормално в Благоевград

Днес избираме 46-то Народно събрание. Изборният ден в Благоевград преминава нормално


Нормално започна изборният ден в цялата страна. Днес България избира новото 46-то Народно събрание. Изборният ден започна в 7.00 часа. Още преди секциите да отворят на места имаше чакащи хора, които искат да гласуват. Заради очакваното горещо време днес, по-голямата активност най-вероятно ще е в часовете до обяд и късния следобед. Традиционно след 17 часа активността се увеличава.Изборния ден в Благоевград преминава нормално и спокойно.


Около седем-осем машини са тръгнали проблемно, засега единствено проблемите не са решени в някои села от областта, но техници и в момента работят там.


Сигнал за агитация от Сандански е постъпил в РИК-Благоевград, а в РПУ-Гоце Делчев е подаден сигнал, че изведнъж в Сатовча се появили четири секционни комисии. РИК Благоевград ще направи проверка на място. Тази сутрина в РИК е получен сигнал от председател на СИК в Горно Краище, който се отказал да бъде председател, тъй като в секцията там ще се гласува на бюлетини. Първата избирателна активност ще бъде обявена към 12 ч. днес.

В 1346 секции в цялата страна пък ще се брои с видеонаблюдение след решение на ЦИК снощи.


bottom of page