top of page

Избори в две села в област Благоевград

Церово и Сливница си избират кмет днес. До изборите в Церово, община Благоевград се стигна след като кмета на селото Лефтер Едипов почина. Изборният ден и на двете места протича спокойно


Днес ще се проведе частичен избор за кмет на благоевградското село Церово. До този избор се стигна след смъртта на кмета Лефтер Едипов, който беше избран през 2019 година. Четирима са кандидатите за кметското място. Три са партийни предложения. Един е независим кандидат. 597 са гласоподавателите в Церово. Жителите на селото ще гласуват с две машини.


Изборният ден в благоевградското село Церово започна спокойно. Единствената секция отвори врати точно в 7 часа. Комисията е в пълен състав. 594 са имащите право на глас, които ще гласуват в една избирателна секция. В една подвижна секция ще гласуват 10 лица, които са под карантина. Четирима са кандидатите за кметския стол, като три са партийни предложения, един е независим. Секцията се охранява от органите на реда. До момента няма подадени жалби и сигнали за нарушения. ОДМВР – Благоевград ще съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас. Работното време на звената е от 10ч. до 15ч. Удостоверенията за гласуване се издават след подадено заявление за нова лична карта. В село Сливница изборният ден протича нормално и спокойно. Там кандидатите за кмет с двама, представени съответно от БСП и ГЕРБ-СДС. Избирателната активност засега е сравнително ниска.

Източник: БНР


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page