top of page

Ивайло Златанов, РУО: На този етап в Благоевград няма основание за затваряне на училища

Началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов заяви за "Югозапад Днес", че към момента в областта няма основание да се затварят училища. От общо 34 000 ученици в 120 училища в област Благоевград, едва 477 са преминали към електронно обучение


" Цифрите, с които РУО разполага в момента не дават основание за затварянето на училища и масово преминаване към обучение в електронна среда. Имаме общо 19 карантинирани паралелки в област Благоевград, което е по-добре от преди седмица, когато имахме доста повече", каза Златанов. За справка- миналият петък онлайн са се обучавали 921 ученици, а днес те са спаднали до 477 в цялата област.


Началникът на РУО-Благоевград поясни, че по данните на РУО пикът на заболелите ученици в момента се наблюдава в Петрич и Гоце Делчев, а в Благоевград цифрите говорят за спад на заболелите ученици. В Гоце Делчев се очертава карантинирането на цял випуск ученици, за което се чака одобрение от МОН. "Ситуацията е динамична и се променя постоянно, но засега смятаме, че няма нужда от локдаун в училищата в областта", допълни Ивайло Златанов.


Ц. Митова,

Югозапад Днес

bottom of page