top of page

Запролетяване на зелените площи и парковете в Благоевград

Хубавата новина днес: Община Благоевград предприе мерки по подготвяне на зелените площи, парковете и градинките за предстоящите топли месеци. Ще бъдат засадени нови дървета и още цветя на места като парк "Бачиново", "Ловен Дом" и др.Служители от ОП „Чистота Благоевград“ и ОП „Озеленяване Благоевград” започнаха работа по благоустрояване на зелените терени и коритото на река „Бистрица“.

В част от действията на служителите от двете общински предприятия са включени почистване на части от коритото на река Благоевградска Бистрица, окастряне на храсти и премахване на суха и негодна растителност, събиране на отпадъчен боклук, изхвърлян на места неопределени за тази цел.

В рамките на дейностите са още премахване на стари дънери по тротоарните площи, които се изваждат със специализирана машина тип багер с хидрочук. На тяхно място ще бъдат засадени нови дървета, подходящи за тротоарните пространства.

Ще бъдат засадени още луковични цветя, които започват да цъфтят с настъпването на пролетта. Обхванатите терени за зацветяване и почистване са парк „Ловен дом“, парк „Бачиново“, зелени и тревни площи, градинки и паркове.

Общината работи в посока развитие и надграждане на зелената система в града. Община Благоевград апелира гражданите към отговорно и внимателно отношение към зелените площи, както и за търпение в процеса на работа.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page