top of page

Заплашиха кмета на Благоевград Илко Стоянов

Изключително притеснително! След поредица нападения над кметовете в страната и дни след смъртта на кмета на Якоруда Нурадин Кафелов, заплашен се оказа и кметът на Благоевград Илко Стоянов. Градоначалникът разкри, че е получил заплахи от лице в социалните мрежи с думите : "Ще те взривя" и "Всеки ден те виждам. Ще те приключа някой ден". Стоянов е уведомил прокуратурата, но от там отказали да образуват производство с мотива, че подобни закани не можели да бъдат квалифицирани като заплахи. Особено тревожно в случая е обаче, че ако кмет може да бъде заплашван безнаказано, какво остава за обикновените граждани? Тук неминуемо възниква и тежкият въпрос: в какво общество живеем, ако подобни закани са отминавани с лека ръка? Вижте още


Заплашиха кмета на Благоевград Илко Стоянов, но прокуратурата отказа да образува производство. За това съобщи вчера на пресконференция градоначалникът на областния център в Пиринско. Случката е от 17 септември, когато той получил две последователни заплахи за живота си във фейсбук. Едната гласяла: „Ще те взривим“. Последвала и още една закана: „Всеки ден те виждам. Ще те приключа някой ден“. Кметът направил най-нормалното нещо – подал сигнал като гражданин в Районна прокуратура.

„Умишлено не съм бил тъпана за тези две заплахи. Те са отправени към мен в качеството ми на длъжностно лице. Аз съм юрист и бях много изненадан от становището на прокурора, че отправените думи към мен не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи здравето и живота ми“, заяви днес кметът.

Той уточни, че полицията си е свършила работата, открила е автора на вербалните атаки и го е идентифицирала.

Стоянов не познава мъжа, който го е заплашил. Той алармира за случая, тъй като последните два-три дни се случиха два инцидента с негови колеги – кметът на община Якоруда бе открит мъртъв, а управникът на Кирково – пребит.

След отказа на Районна прокуратура градоначалникът е сезирал Окръжна прокуратура


Източник: Telegraph.bg

Югозапад Днес

bottom of page