top of page

Зимни забавления и театър за децата на Благоевград днес!

Община Благоевград е приготвила "Зимно предизвикателство" за деца и младежи на ски писта "Картала" днес от 11.30 часа като влекът на малката писта ще бъде безплатен за учениците. От Общинския куклен театър представят "Бременските музиканти", а от Драматичен театър "Никола Вапцаров" канят малчуганите на уникалния спектакъл "Пинокио" от 11.00 часа.Община Благоевград провокира деца и младежи да се включат в „Зимно предизвикателство“, което ще се проведе днес на ски писта „Картала“, м. „Бодрост“. Забавната проява ще продължи от 11.30 ч. до 14.30 ч. в съботния ден.

Инициативата има развлекателен и състезателен характер, а целта е да бъде насърчена двигателната активност на открито сред участниците. Подготвени са игри с теглене на въже, мини ски слалом, спускане с шейни, изработване на снежни фигури и много други. По време на „Зимно предизвикателство“ ски влекът на малката писта ще бъде безплатен за ученици.Събитието е част от Спортния календар на Община Благоевград и се провежда със съдействието на ски център „Картала“.

От 11.00 часа днес актьорите от Общинския куклен театър - Благоевград ще се превъплътят в героите на „Бременските музиканти“. Постановката е по познатата приказка на Братя Грим. Режисурата и драматизацията са на Яна Борисова, сценография и костюми - Виктория Андрекова. Билети на касата на театъра един час преди представлението. Резервации на телефони: 0878 881 793 и 0877 600 180. Цялата програма на театъра може да видите на: www.kuklenblagoevgrad.com

От ДТ "Никола Вапцаров" пък канят малчуганите на една от най-обичаните си постановки: "Пинокио" по Карло Колоди. Постановката е на Огнян Спиров и Биляна Дилкова. Представлението започва от 11.00 часа днес!

Билети за спектаклите в Благоевград можете да закупите на касата на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград или онлайн в entase: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/, както и да резервирате своите места на 0879 523 729.Ив. Атанасов,

Югозапад Днесbottom of page