top of page

"Журналист" изнудвал кмета на Благоевград

"Лице, представящо се за журналист" е изнудвало кмета на Благоевград за ползването на лични облаги, това заяви на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов. Той каза още, че вече е подал сигнал в прокуратурата. По случая вече тече проверка. Най-вероятно става дума за бивш боксьор, който в момента се е самопровъзгласил за журналист.Скандален случай на изнудване в Благоевград- лице, представящо се за журналист е изнудвало кметът на Благоевград Илко Стоянов. Най-вероятно става дума за бивш спортист, представящ се за журналист в благоевградската общност и "репортер" за жълт фейсбук сайт. Той поискал от кмета на Благоевград ползване на общинска собственост безвъзмездно, опитвайки се да "изнудва" кмета с думите, че ако не му даде каквото иска, ще пише срещу него и Община Благоевград. Стоянов каза, че разполага с доказателства, за които е сигнализирал прокуратурата.

"За мен това е изнудване. Аз винаги съм подкрепял свободното слово, но това вече граничи с престъпление", каза кметът на Благоевград Илко Стоянов пред журналисти. По случая вече тече проверка.


"Аз съм ви казал, че в моето управление всичко ще бъде прозрачно. Общественото мнение не може да се определя от самозвани журналисти, зад които стоят определени бизнесмени. Има свобода на словото, която аз винаги съм подкрепял, но това вече е недопустимо", каза кметът на Благоевград.


Припомняме, че от години в медиите на Благоевград се подвизават лица, които нямат нищо общо с журналистиката- разпространяването на фалшиви новини е част от наратива на редица таблоидни местни сайтове. От Община Благоевград обмислят да въведат журналистически карти за пресконференциите в опит да предотвратят фалшивите новини.


И. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page