top of page

Жени-ГЕРБ Благоевград се разграничиха от екс-председателката си Елена Ташкова

От ЖГЕРБ-Благоевград излязоха с позиция срещу досегашната си председателка Елена Ташкова и я обвиниха в уронване на престижа на организацията. В отворено писмо от структурата на Жени-ГЕРБ в Благоевград се разграничиха от Елена Ташкова. Вижте пълният текст на писмото"От няколко дни в публичното пространство се разпространяват „новини“ и „позиции“, свързани с ЖГЕРБ Благоевград. В тази връзка Ви молим да обърнете внимание и на нашата позиция, на жените, провели десетки инициативи през годините. Жените с доказан професионален опит и силно развит майчински инстинкт, благодарение на който сме печелили избори и сме реализирали победи за европейското развитие на страната и прекрасния ни Благоевград", се казва в писмото на жените от ГЕРБ.


"В структурата на ЖГЕРБ Благоевград никога не е имало, няма и няма да допуснем разединение. Съсловната организация категорично се разграничава от лицето Елена Ташкова и всички нейни постъпки, действия и медийни изяви. Същата собственоръчно и доброволно подава заявление за отказ от председателското място, което заема като общински ръководител, с което съгласно Правилника и устава на ПП ГЕРБ, автоматично е освободена от март 2021 година. В тази връзка, припомняме на вас като ръководство, че мандатът на Елена Ташкова отдавна е изтекъл и по никакъв начин не желаем тя да представлява структурата ни. Припомняме, че същата ни бе наложена преди години за ръководител, ние положихме максимални усилия за консенсус и разбирателство, търсехме диалог, но не получихме такъв от страна на Ташкова. Считаме че търпението, кредита на доверие и толеранса спрямо нея са изчерпани", пише още в писмото.


"С всички свои действия г-жа Ташкова, уронва престижа на съсловната ни организация и на ПП ГЕРБ. Не желаем лице с доста компрометираща и спорна репутация да ни представлява на местно и национално ниво. Предстоят избори за общински и областен координатор на ЖГЕРБ, след които ще имаме легитимно избрано ръководство. В тази връзка, настояваме организирането и провеждането на този избор да се осъществи в най-кратки срокове. Още веднъж заявяваме, че по никакъв начин Елена Ташкова няма право да се изявява като говорител на структурата, молим за съдействие същата да бъде спряна", категорични са от ЖГЕРБ-Благоевград.


"Структурата на съсловната организация е единна, сплотена и готова за победи. Показали сме, че когато става въпрос за „битки“, ние заедно, побеждаваме. ЖГЕРБ Благоевград спазват партийна дисциплина и винаги се съобразяваме с решенията на ръководството, при спазване на Правилника и устава на ПП ГЕРБ. На 14 ноември предстоят важни избори, които ПП ГЕРБ ще спечели с всички нас, милеещи за европейското развитие на България. Настояваме да ни съдействате и заедно, да продължим градивната промяна за отстояване на истината и прозрачността не само в политиката, но и в ежедневието ни", завършват от ЖГЕРБ Благоевград.

bottom of page