top of page

Държавният архив в Благоевград ще връчи грамоти по случай Международния ден на архивите


За празника на архивистите от институцията подготвят и изложба със снимки на ключови за града обекти от 70-те и 80-те години


По повод Международния ден на архивите, който се отбелязва на 9-и юни от Държавния архив в Благоевград ще връчат грамотите за традиционните номинации за читател, дарител и приятел на архива за предходната 2020 г.За читател на архива е номиниран инж. Атанас Пачевуров, който има регистрирани най-много посещения и ползвани архивни единици за краеведските си изследвания в читалнята на архива. Дарител номер едно за 2020 г. е Росица Михайлова, предоставила документи за личен архивен фонд на журналиста Емил Михайлов – дългогодишен коренспондент на БТА в Благоевградска област. За приятел на архива е номинирана доц. д-р Марияна Пискова, преподавател в Югозападния университет „Неофит Рилски”.


В деня на празника на архивистите във фейсбук страницата на Държавен архив-Благоевград ще бъде публикувана дигитална изложба със снимки, съхранявани в архива.Тя ще обхване фотографии на различни обекти в Благоевград през 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

bottom of page