top of page

"Духът на Джумаята" оживява в изложба

Над 40 кадъра от миналото на Благоевград оживяват в изложба, представена от благоевградската фейсбук група "Духът на Джумаята"
На 15-и март (вторник) от 17 часа на площада пред ГУМ благоевградчани ще могат да видят безценни кадри от миналото на града, представени от създателят на групата "Духът на Джумаята" Любомир Палаханов. Изложбата се подготвя близо половин година със съдействието на Регионалния исторически музей, Община Благоевград и частните колекции с фотографии на граждани.

"Госпожи и Господа,

Имам удоволствието да Ви поканя на 15-ти март, вторник, от 17.00ч., на площада пред ГУМ, за да открием заедно изложба със снимки от Горна Джумая. Отне ни повече от половин година да отделим малко над 40 кадъра от богатия снимков материал, любезно предоставен от Регионален Исторически Музей Благоевград и @Йордан Стоянов, да напишем текст и да оформим паната. Мислех си, че е лесна работа, но се оказа, че са необходими много часове труд, за да бъдат обработени снимките, да се прецизират текстовете и да се направи така, че общият изглед да е “на ниво”. Изключителна заслуга за това имат Румяна Хаджиева, Михаела Василева, Galya Vandeva и Temelko Temelkov, на които искам да благодаря от сърце! Изложбата нямаше да се случи, ако не беше и личната ангажираност на Кирил Алексиев и колекцията фотографии на на Йордан Стоянов. Не на последно място - гордея се с хората, които отделиха финансови средства за да се случи всичко - Pepi Manasiev Valentina Georgieva Solomon Moshev Валери Георгиев Katerina Marcheva Йордан Стоянов Благодаря Ви! Благодаря на Община Благоевград-Municipality of Blagoevgrad, която откликна, като осигури цялата логистика - монтаж, изложбени пана, превоз... Kiril Spasov, благодаря за изработката на пана̀та! До вторник!", написа Палаханов в групата и покани благоевградчани на изложбата.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page