top of page

ДСБ-Благоевград си избра ново ръководство

Късно снощи десните в Благоевград избраха Василиса Павлова за председател на партията на извънредно събрание по искане на 1/3 от членовете на местното ДСБ. Припомняме, че общинският съветник Калоян Ханджийски беше председател на партията близо десетилетие, а през последната година благоевградското ДСБ се тресеше от скандали. Членовете на партията пък били възмутени, че досегашната председателка Виктория Каракостова била с партийна книжка от БКП.


На извънредно събрание на ДСБ-Благоевград, по искане на 1/3 от членовете на партията, десните си избраха нов председател- Василиса Павлова. Ден преди събранието обаче предишното ръководство, състоящо се от Калоян Ханджийски, Виктория Каракостова, Елена Димитрова, Румен Коюмджиев, Катя Симеонова и др. хвърли колективна оставка и излезе с отворено писмо на страницата на партията във Фейсбук. Това обаче събуди подозрения, че предишното ръководство се опитва да избегне представянето на отчет за миналогодишните си действия, включително и за изразходваните средства по предизборната кампания, твърдят някои десебари.

Членовете на партията пък били разочаровани от твърденията, че досегашната председателка нна партията Виктория Каракостова била член на БКП през 80-те и дори имала партийна книжка. Припомняме, че миналата година Каракостова бе издигната за кандидат-кмет на Благоевград и спечели близо 600 гласа, класирайки се предпоследна. Още тогава в ДСБ-Благоевград имаше напрежение: партията подкрепи сегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов за кмет, а Калоян Ханджийски, който беше председател на ДСБ около десетилетие, се разграничи от това решение. Старите десебари в Благоевград твърдят, че Ханджийски и приближените вземали еднолични решения, които довели до катастрофални резултати за ДСБ- сред тях и подкрепата за кмета на БСП Румен Томов в ОБС, по време на мандата му.


Председател на ДСБ-Благоевград става Василиса Павлова, а ръководството се състои от старите десебари Милена Велкова, Димитър Лишков, Георги Мавродиев, д-р Олег Сатиев, Спаска Мирчева, Марин Джалев.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page