top of page

ДТ "Никола Вапцаров" с постановка специално за Второ Основно училище "Димитър Благоев"


Добрият пример, който Второ основно училище „Димитър Благоев“ дава, може да бъде последван от всяко учебно заведение или организация, казват от театъра


Над 130 ученици от Второ Основно училище „Димитър Благоев“ гледаха постановката „Красавицата и Звяра“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ на 3-и юни, от 13:10 часа. Спектакълът е част от детския репертоар на театъра, заедно с „Пинокио“, „Летящата принцеса“, „Коледна песен“ и „Мечтата на духчето“. През новия театрален сезон театърът е заложил създаването и на два нови детски спектакъла, които да радват малките театрални любители и техните родители. Освен представленията, предназначени за малките зрители, в репертоара на театъра са включени и спектакли по произведения, включени в учебната програма на учениците от гимназиалните класове – „Под манастирската лоза“, „Вапцаров: Песни за човека“ и „Тартюф“.


За директора на Второ основно училище „Димитър Благоев“ – г-жа Милена Ковачева, театърът е от изключителна важност за учениците, явявайки се като алтернативен образователен инструмент, който помага за възпитанието и културното обогатяване на децата.

„Сътрудничеството с Драматичен театър „Никола Вапцаров“ е изключително важно за нас. То не само е свързано с учебните ни програми по български език и литература, но и с възпитаването и изграждането на културни ценности. Призовавам колегите директори за повече училищни кампании в подкрепа на театъра, както и насърчаването на инициативността и солидарността на учителите, които да организират колективни посещения на ученици“, каза г-жа Милена Ковачева, директор на Второ Основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград.По повод инициативата на Второ основно училище благоевградският драматичен театър добави към месечната си програма допълнително представление, което ще се изиграе специално за възпитаниците на училището. Спазвайки противоепидемичните мерки и ограничавайки достъпа на други зрители, театърът се стреми да създаде безопасна среда за учениците и техните преподаватели по време на посещението на театралната постановка.


Добрият пример, който Второ основно училище „Димитър Благоев“ дава, може да бъде последван от всяко учебно заведение или организация, които имат отношение към културата и изкуството в Благоевград. За организиране на театрален спектакъл от репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград можете да се свържете с екипа на театъра на телефон 0879 523 729.

bottom of page