top of page

Детско отделение в Благоевград получи дарения от наши читатели

Покъртителното състояние на отделението, в което се лекуват децата на Благоевград обаче все още остава проблем. Призоваваме всеки, който може да помогне, да го направи на телефона на Детско 073/ 82 92 395През миналата седмица ви запознахме с тежкото състояние на Детско отделение в благоевградската болница. След наша проверка се оказа, че в отделението няма топла вода и парно. Липсват елементарни удобства като бюра, шкафчета и др. Навесът на отделението тече и при дъждовно време сестрите са принудени да поставят кофи, за да отводняват течовете. Остарял инвентар затруднява работата на медиците.

Окаяното състояние на оградата и решетките около отделението правят впечатление и с факта, че всеки който иска, може спокойно да ги премести и да получи достъп до Детско. Нощем пък поради липса на камера на входната врата, сестрите се налага да разтварят широко вратите на отделението, за да приемата пациенти, без да знаят кой стои насреща. През зимата в отделението, което лекува децата на Благоевград е студено и се налага да включват отоплителни уреди, поради липсата на парно. Медиците топлят вода, за да извършват ежедневните си задължения като във военно-полева болница. От годините родители се оплакват, че в отделението е некомфортно и неуютно.

Детско е с капацитет 20 легла, а в него работят 8 лекари, 9 медицински сестри и 6 санитари. Около самото отделение пък прави впечатление лошата болнична поддръжка на тревните площи- фасове, изпочупени плочки и треволяци опасват отделенията. Обстановката е направо депресираща.

След наша публикация през миналата седмица наши читатели се свързаха с нас и дариха на Детско отделение лаптоп, принтер, монитор, както и 3 микровълнови печки, 5 бойлера, 5 електрически кани и 5 пречистватели за въздух и др.

Макар щедрото дарение да зарадва медицинския персонал, все още остава проблемът с течовете и парното. Подмяна на оградата и навесът е наложителен. Екипът на Югозапад Днес ще продължава да следи темата за Детско отделение. Молим, всеки който може да помогне, да го направи!

Югозапад Днес

bottom of page