top of page

Детското отделение на МБАЛ-Благоевград има нужда от помощ


В отделението няма парно и топла вода, навесът тече, липсва решетка на входната врата, а сестрите са оставени да работят без елементарни удобства като бюро, шкафове за документация и др.
В педиатричното отделение в Благоевград се лекуват стотици деца всяка година, но медиците нямат дори нормален компютър, с който да вършат работата си. Отделението се нуждае от лазерен принтер, електрически кани за вода, микровълнови печки, работни бюра, шкафчета за персонала и др.


Болничното отделение е в окаяно състояние от години наред. Навесът тече и при дъждовно време се налага да се поставят кофи и др., за да се отводняват течовете. Липсата на парно и топла вода е направо смайваща- през зимата в отделението, в което се лекуват децата на Благоевград е студено и сестрите включват електрически уреди, за да отопляват малките пациенти. Медиците топлят вода с електрически кани, за да извършват ежедневните си задължения.В детско отделение в МБАЛ-Благоевград работят 8 лекари, 9 медицински сестри и 6 санитари. В момента те нямат дори качествен компютър, с който да оформят документите на пациентите. Бюрото в отделението се разпада, липсва нормален инвентар, който да улеснява медиците.

Всеки, който иска да помогне на детското отделение в Благоевград може да го направи на телефон 073/ 82 92 395 или да изпрати имейл на редакцията: ugozapaddnes@gmail.com
bottom of page