top of page

Делегат на БСП от Благоевград: С Корнелия Нинова партията няма светло бъдеще

Една от най-изявените активистки на БСП в Благоевград Ваня Маникатева заяви, че като делегат е гласувала за оставката на Корнелия Нинова, тъй като "БСП умира". В изявление в социалните мрежи Маникатева заяви, че партията има нужда от нова визия и облик.


Ето и пълния текст на изявлението на Маникатева във Фейсбук:


"Всички знаят, че бях един от най-последователните привърженици на Корнелия Нинова още преди конгреса 2016 г. да я избере за председател на БСП. Винаги съм се възхищавала на смелостта, борбеността, енергията и силата, които притежава тази жена. Мечтаела съм си един ден да бъда достоен политик като нея. Все пак и тя е козирог. С нея обаче имахме разминавания по различни гледни точки. И тук не става въпрос, че не я подкрепих на прекия избор през 2020 г. за председател на БСП. Това няма нищо общо. Нашите гледни точки се разминаха много преди това, но малцина знаят причините. Както и да е. Миналото си е минало. На заседанието на 50-тия конгрес в събота, аз бях единствена от делегатите в област Благоевград, която подкрепи нейната оставка. В залата се чуваха подвиквания „Свали си ръката! Ще те уволнят от работа!“- това вече ми се е случвало (Тя и един бивш кмет на Благоевград ми направиха най-голямата услуга в живота). В събота гласувах за оставката на Корнелия Нинова, защото БСП умира. Моята партия умира и резултатите на изборите го показаха. Ще кажете обаче, че в момента БСП е в изпълнителната власт. Има своите министри, зам.- министри, областни управители и прочее. Назначава хора на ключови позиции, дори и в моята област Благоевград. Но БСП има нужда от нова енергия, нов облик и нова визия… и най-важното да си спомни за левите ценности.

От душа и сърце вярвам, че тази промяна в партията може да я донесе Крум Зарков. Няма да изброявам качествата на Крум, който се осмели да се изправи срещу Нинова. Но едно нещо не ми излиза от главата – наистина ли стигнахме до това, да забравим кои сме и от къде идваме? Наистина ли ще позволим постовете и егото ни да победят любовта към лявата идея? Няма да отрека, че съм разочарована, защото като всеки млад човек вярвам в „светлото бъдеще“. България има нужда от силна лява партия, която да се бори срещу неравенствата, да защитава работещите бедни и да търси солидарността в обществото. С Корнелия Нинова начело на БСП, партията няма да има „светло бъдеще“, напротив. Падението и отлива на гласове ще продължи! Но аз няма да спра да вярвам, защото съм мечтател. Ще ме попитате дали все още искам да бъда политик като Корнелия Нинова? Не! Ежедневно се боря с егото си и се опитвам да уважавам мнението на всеки, независимо, че е различно от моето. Опитвам се да приемам и да се уча от критиките и съветите на хората около мен. Ще завърша с един цитат, на който попаднах наскоро: „Не подценявай хората с комплекс за превъзходство", завършва делегатката от Благоевград.Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page