top of page

Две важни неща от седмицата в Благоевград!

Докато държавата се тресе от скандали, в Благоевград се случиха две важни неща: Община Благоевград успя да подпомогне хора с репродуктивни проблеми с общо 76 000 лева! На фона на тежки държавни скандали и нестабилност, администрацията на Илко Стоянов ще помогне на близо 20 бъдещи майки за инвитро процедури.Така кметът не само доказа, че се справя по време на безпрецедентна държавна криза, но и че Благоевград остава стабилен въпреки липсата на правителството. Докато депутатите протакат приемането на държавен бюджет, градоначалникът подписа и колективен трудов договор със синдикатите в сферата и на образованието за по-благоприятни условия за работна среда, което гарантирана и глътка спокойствие за работещите. Вижте ощеОбщина Благоевград подпомогна с 76 000 лева хора с репродуктивни проблеми


76 000 лева са преведени днес по сметките на хора с репродуктивни проблеми за извършване на инвитро процедури. Финансова помощ от Община Благоевград са получили 19 заявители, подали документи, отговарящи на изискванията и одобрени от Общински съвет. Всеки един от тях получава по 4000 лева.

По предложение на кмета Илко Стоянов за 2023 г. във финансовите разчети на Община Благоевград за тази цел са заложени 110 хил. лева, което е с 20 хил. лева повече от средствата за миналата година.

Заявления за инвитро процедури, ведно с необходимите документи, могат да бъдат подавани на гишета "Деловодство“ в Община Благоевград.

Сред другите важни новини е и тази: въпреки липсата на бюджет кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа Колективен трудов договор със синдикатите в сферата на образованието. Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“ подписаха Колективен трудов договор в сферата на образованието.

Въпреки липсата на национален и местен бюджет с парафирането ще бъдат гарантирани благоприятни условия за работна среда.

„Благодаря Ви за съвместната ползотворна работа и градивния диалог, който поддържаме, независимо от предизвикателствата в днешно време. Като кмет съм насреща и съм готов да съдействам с всичко, което е по силите ми, за да обезпечим един спокоен работен процес и добри условия за децата“, заяви кметът Стоянов.


На финала на срещата той и синдикатите се договориха за провеждане и на регулярни срещи, на които да бъдат обсъждани належащи проблеми и техните решения.Югозапад Днес

bottom of page