top of page

Да помогнем на опожарения блок в кв. Струмско!

Инициатива за помощ на живущите от опожарения блок в кв. Струмско в Благоевград се разпространява в интернет. Припомняме, че пожар изпепели домът на 24 семейства, които останаха без дом в навечерието на празниците. Трима души загинаха в огнената стихия. Вижте как може да помогнем на пострадалите от пожара!


В интернет се разпространява петиция за помощ на пострадалите семейства от пожара в кв. Струмско. В момента блок 18, в който вилня пожара е тотално изпепелен и непригоден за живот- 24 семейства остават без дом. Всеки, който иска да помогне, може да го направи на банковата сметка посочена по-долу. Ето и текста на апела за помощ:


"Скъпи приятели, познати и непознати, хора с добри сърца,

Вярваме, че всички вече знаете за пожара, който избухна на 10.12.2021 г. в жилищен блок в кв. Струмско Център в Благоевград, и за ада, през който преминахме - стихия, която отне живота на трима души и преобърна живота на 24 семейства, които останаха без покрив над главата си. Няма яснота кога и дали изобщо хората ще могат да се върнат по домовете си. Целият вход на блок 18 - в това число покривът, стълбищната клетка, всички инсталации, тавани, мазилки и врати са опожарени. Компроментирана е конструкцията на блока и същият е потенциално опасен за живеене, не само за хората от входа, но и за живущите в цялата сграда.

Ние не можем да върнем мъртвите. Не можем да утешим сърцето на майката, която загуби сина си, нито да спрем сълзите на децата и внуците, загубили своята майка и баба. Ние не искаме да съдим и мразим. Остава ни да се опитаме да се обединим, да намерим сила един в друг и да търсим надежда, че има шанс да възстановим домовете си. Имаме нужда от помощ и се обръщаме към всеки, който би могъл, макар и с малко, да ни подкрепи. Отворена е дарителска банкова сметка на етажната собственост на входа: IBAN: BG41 UNCR 7000 1524 6765 66 BIC: UNCRBGSF При банка: Уникредит Булбанк АД Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov PayPal: Димитър Нанов mail за Пейпал: blok18@abv.bg Събраните средставата, ще бъдат използвани за възстанояване на общите части и инсталации, за компроментираната конструкция на блока и за ремонт на най-засегнатите етажи.

Предварително, от все сърце, благодарим за съпричастността ви!"


Е. Георгиева,

Югозапад Днес


bottom of page