top of page

Гешев ще разследва Делян Пеевски

По-рано днес главният прокурор беше на посещение в Петрич заради случая с убития Самуил. Малко по-късно го засякохме и в Благоевград, където направи изненадваща визита на местната прокуратура


От прокуратурата обявиха днес, че щели да си "причинят" проверка на бизнесмена Делян Пеевски в прес-съобщение до медиите. Експерти твърдят, че проверката идва "след дъжд качулка" и прилича на ПР-акция.

По повод оповестения доклад на Министерство на финансите на САЩ, прокуратурата заявява, че напълно споделя позицията на американските ни партньори, че върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична държава и отстояването им е невъзможно без единно и последователно противодействие срещу организираната престъпност, прането на пари и корупцията", декларира в четвъртък прокуратурата.


В съобщението се допълва, че се оценява високо помощта, която американските компетентни органи оказват на страната ни като партньор в борбата с организираната престъпност и корупцията. "Доказали сме, че нямаме колебание да изпълняваме конституционните си правомощия за привличане към наказателна отговорност на всяко едно лице, за което са събрани доказателства за престъпна дейност. Винаги сме работили и продължаваме да работим в защита на обществения интерес, националната сигурност и правата на българските граждани. Поради това от изключителна важност е именно взаимодействието с всички институции със сходни дейности и цели в национален и международен мащаб", казват още от прокуратурата.

bottom of page