top of page

ГЕРБ няма да е първа политическа сила според "Алфа Рисърч"

Агенцията предвещава ожесточена битка за първото място между " Има такъв народ" и ГЕРБ, БСП пък ще мобилизира целия си електорат


Лека преднина за "Има такъв народ" пред ГЕРБ, сочат данните от последното проучване на агенция "Алфа Рисърч". Според него БСП също отбелязва преднина, благодарение на мобилизация на електората си, а вотът в чужбина най-вероятно ще определи кой ще бъде четвъртата политическа сила в новия парламент. "Алфа Рисърч" прогнозира, че шест партии ще влязат в паламента, но нито една от тях няма да получи мнозинство.


Конкуренцията между ГЕРБ и ИТН ще бъде изключително ожесточена. Според проучването, ИТН има лека преднина пред партията на Бойко Борисов. В последните дни преди изборите обаче има шанс за обрат- над 10 % от анкетираните твърдят, че ще изберат за кого да гласуват малко преди вота в неделя.


Битката между партии като "Българските патриоти" и "Възраждане" също ще е изключително интересна. Макар че, според "Алфа Рисърч" те не влизат в парламента, е възможно вотът от чужбина да наклони везните за една от тях. Припомняме, че на миналите избори от ПП "Възраждане" имаха изключително силен вот от чужбина.


Ето и цялото проучване на "Алфа Рисърч" :

https://alpharesearch.bg/post/981-elektoralni-naglasi-na-finala-na-predizbornata-kampania.htmlbottom of page