top of page

В Благоевград ще се проведе форум за добро и прозрачно управление на публични средства

Кръгла маса на тема “Прозрачно разходване на средства от общините в област Благоевград и гражданското участие в процеса” ще се проведе в област Благоевград на 9-и септември. Организатори на събитието са фондация "Блулинк". На кръглата маса ще присъства и заместник-кметът на Община Благоевград Дамян Качулски. Вижте повече


Фондация "Блулинк" ще проведе кръгла маса на тема: “Прозрачно разходване на средства от общините в област Благоевград и гражданското участие в процеса”, която ще се проведе на 09.09.2021 г., четвъртък, от 9:30 до 13:30 в зала № 5 (партер) на община Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ № 1, гр. Благоевград.


По време на кръгла маса ще бъде представен анализ на съществуващата правна рамка и практики за разходване на публични средства в общините от област Благоевград, както и наличните инструменти за граждански мониторинг в този процес. На събитието, организирано от БлуЛинк, са поканени за участие представители на национални и местни институции, общини, граждански организации, културни и образователни институции, бизнеси и граждански активисти, които са ангажирани с процесите по осигуряване на прозрачно разходване на публични средства от общините в област Благоевград.Събитието се организира в рамките на проект “За прозрачно управление на публичните средства в област Благоевград”. Целта на проекта е трайното подобряване на прозрачността, гражданския надзор и утвърдените практики и политики за разходване на публични средства в област Благоевград.


Кръглата маса ще бъде проведена при спазване на всички актуални противоепидемични мерки, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването и е с предварителна регистрация в срок до 07.09.2021 г. на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU4PjGIWZbb9vuDAbMysXhXCNXiQtRlxMypsUXGcU0tc1sSQ/viewform

Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page