top of page

Вървим ли към нови избори?

Номинираният за финансов министър от Има такъв народ Пламен Данаилов заяви, че ако проекто-кабинетът не бъде подкрепен, ще се ходи на нови избори. По думите му, има голяма вероятност да отидем втори предсрочни и трети парламентарни избори през настоящата година "В нашата партия всичко се случва практично и бях предложен за министър след края на първия проектокабинет“. Това заяви номинираният финансов министър от ИТН Пламен Данаилов пред Нова телевизия. По думите му излишни чувства и емоции няма как да бъдат вкарвани. Всички проектоминистрите се познават и са работили денонощно програмата за изборите. Зад програмата стои много труд и това, което е представено е най-важното нещо, което трябваш да стигне като послание до избирате, посочи Данаилов.

Пламен Данаилов увери, че кандидатът за премиер Пламен Николов може да се справи, ако му бъде даден шанс и време. Очакваме подкрепа от партиите, които имаме обща визия и цел, с които да се случат промените и реформите, очаква Данаилов. Всеки депутат и народен представител да гласува по съвест и както прецени, призова Данаилов. Той посочи, че диалогът с другите партии никога не е спирал, а разговорите са продължавали всеки един ден. Има голяма вероятност да отидем втори предсрочни и трети парламентарни избори през настоящата година, ако не ни подкрепят, предупреди Данаилов.


Според него не е добре през новата година страната да влезе без приет бюджет. Не е фатално, но не е добре да няма приет бюджет през 2022 година, изтъкна Данаилов. Той смята, че една актуализация може да бъде направена много бързо, защото в настоящият проект за актуализация липсват пари за болнични. Пламен Данаилов увери, че пари в бюджета има. Той уточни, че ще бъдат подкрепени запазване на данъчните ставки такива, каквито са към настоящия момент. Във връзка с влизането на страната в Еврозоната, Пламен Данаилов заяви, че не е въпрос само на наше желание, а и на партньорите от Брюксел. На него му се струва трудно постижимо 2024 година страната да влезе в юни Еврозоната.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page