top of page

Второ Основно училище в Благоевград посрещна гости от българското неделно училище в Атина

Второ основно училище „Димитър Благоев“ в Благоевград посрещна гости от българското неделно училище "Васил Левски" в Атина по Национална програма "Роден език и култура зад граница". Проведе се и кръгла маса, посветена на проблемите на образованието пред съвременните учители и ученици в България и Гърция.


Гостите бяха посрещнати традиционно по български обичай с домашна питка. Двете училища се представиха с презентации, национални поздрави и подаръци.

Проведе се кръгла маса, посветена на проблемите на образованието пред съвременните учители и ученици в България и в Гърция.

Учениците от Гърция и техните учители бяха силно впечатлени от добрите практики в STEM обучението, които демонстрираха учителите в новия „Център за природни науки, изследвания и иновации“.


Вълнуващ беше откритият интердисциплинарен урок „Българско слово, свещеното“ по музика и на групите за занимания по интереси „Креативно мислене в действие“ и клуб „Българче“.

Срещата завърши с кръшни български хора и песни, които предизвикаха носталгия по родината и сълзи в очите на гостите от Гърция.Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page