top of page

Всички ученици на Второ ОУ "Димитър Благоев" в Благоевград ще учат присъствено!

В крайна сметка ръководството на училището и обществения съвет направиха всичко възможно учениците да учат присъствено, докато тече ремонтът на покрива. Вижте в кои сгради ще учат възпитаниците на училището.

Чаканият ремонт на покрива на Второ Основно училище "Димитър Благоев" в Благоевград се очаква да започне на 16-и септември. Припомняме, че покривът на училището тече от две години, но от администрацията на предишния кмет Румен Томов отказаха да го ремонтират. Отворени писма от Обществения съвет, призиви на родители за ремонт и снимки от течовете в училището не можаха да склонят тогавашния кмет да направи ремонт. В момента дупката на покрива вече застрашава здравето и безопасността на учениците, поради което ремонтът стана неотложен. Преди месец стана ясно, че покривът най-сетне ще се ремонтира, а лично кметът на Община Благоевград Илко Стоянов се нае да организира ремонтът по най-бързия начин още с встъпването си в длъжност. Към този момент се чака и становището от МОН.

"В момента чакаме становището на МОН по доклада, който е изпратен до РУО. Поради дългата година, в която бяхме в електронна среда сме наясно, че това не е добре за учениците, затова нашата цел бе да осигурим присъствено обучение на всички ученици. За да са спокойни родителите, нека да следят сайта на училището, където ще поместим становището на МОН. Към този момент сме осигурили присъствено обучение на всички ученици", каза за Югозапад Днес директорката на Второ Основно Милена Ковачева.


Ето как и къде ще учат възпитаниците на училището по класове:


1-и клас ще бъде поместен в сградата на НХГ- за първокласниците е осигурено целодневно обучение и кетъринг

2-клас- второкласниците ще учат в 9-то училище в града като им е осигурен транспорт

3-и клас ще бъдат поместени в Младежкия дом ( за целта са осигурени три големи зали)

4ти клас ще учат в централната сграда на Американския университет, на четвъртия етаж

5и, 6-и и 7-и клас ще бъдат поместени в Колежа по туризъм

Повече подробности очаквайте на сайта на училището!

От ръководството поясниха, че учебният процес ще се организира както досега- учениците ще бъдат придружавани от класните си, хигиенисти и др. Повече информация се очаква в понеделник. Тя ще бъде поместена и на сайта на училището.Е. Георгиева,

Югозапад Днес


bottom of page