top of page

Волен Сидеров напуска Столичния общински съвет

Още една от изненадите днес: Волен Сидеров напуска Столичния общински съвет. Макар да е подал молба за напускане, Сидеров не е стъпвал на сесия на Общинския съвет месеци наред. Отсъствието му няма да е прекалено осезаемо, коментират съветници.


Приключва ли партийната кариера на лидера на "Атака"? Този въпрос си задават оределите привърженици на Волен Сидеров, чиито резултати на изборите бяха дори под чертата за получаване на партийна субсидия. Въпреки, че бе част от управляващата коалиция в кабинета на ГЕРБ-СДС, Сидеров като че ли изобщо не си направи труда реално да участва в тези избори. Изглежда, че и финансирането на партията му беше намаляло значително.


С коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов непрекъснато влизаха в грозни препирни, а накрая последните двама публично се разграничиха от него. Скандалната му функция като "Златен пръст", крепейки две правителства, отврати избирателите и колеги. Накрая на Сидеров му се наложи да ходи сам на избори. След загубата, която той видимо преживява особено тежко ( в ефира на телевизията му непрекъснато се говори, че изборите били фалшиви) сега е подал и оставка от Столичен Общински съвет. Не е посочил мотиви за напускането си.

На негово място в СОС трябва да влезе арх. Румен Русев, който бе назначен за кмет на район "Младост", след като Десислава Иванчева бе задържана по обвинение за искане на подкуп

Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page