top of page

Официално: Благоевград ще има улица "Промишлена!

Днес градоначалникът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор в МРРБ за изграждане на улица "Промишлена". След години чакане стратегическата улица "Промишлена" ще бъде изградена. Това е огромен успех за кмета на Благоевград Илко Стоянов, който въпреки политическия хаос у нас, не само успя да запази общината стабилна, но и да прокара толкова важен проект за благоевградчани след като почти десетилетие нито един кмет преди това не успя да изгради значимата улица, която най-сетне ще облекчи трафика в града. Вижте още
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ.

Това е първата реална стъпка за реализиране на ключовия обект, който ще реши дългогодишен проблем, стоящ пред жителите на областния център на Пиринско.

Финансирането е осигурено в резултат на последователна и далновидна политика от страна на кмета Стоянов, както и градивен диалог с МРРБ.

Предвиденият финансов ресурс е в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация ще получи 50% от тях.

Към момента Община Благоевград не може да се ангажира със срокове за започване на СМР дейностите, тъй като процедурата се обжалва в КЗК още от самото й откриване и е възможно да се премине към сключване на договор с фирма изпълнител след приключване на законовите процедури.

Улица „Промишлена" ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени. Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.

Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.


Изграждането на улица "Промишлена" в Благоевград ще промени значително инфраструктурата на града. Това е и успех на администрацията на Илко Стоянов, който идва след като години наред нито един кмет преди него не успя да изгради стратегическата улица- тя не само ще облекчи трафика в целия град, но и ще свърже кварталите "Ален Мак" и "Еленово" с центъра на града. Прави впечатление, че напук на политическата криза у нас, Стоянов успя да опази общината стабилна и готовността му да изкарва проекти, говори, че най-сетне администрацията си върши работата стегнато и очевидно както трябва. Така Благоевград най-сетне ще се оттърве от тежкия трафик, а след години чакане улица "Промишлена" ще бъде изградена.

Югозапад Днес

bottom of page