top of page

Вандали оставиха половин квартал в Благоевград без ток

Умишлено изключен шалтер остави без осветление главната пътна артерия и част от улиците на квартал "Струмско" в Благоевград. След незабавна проверка на Община Благоевград се установила, че ел.таблото е отворено чрез специален ключ, а шалтерът е дръпнат нарочно.Преднамерено изключен шалтер остави без осветление главната пътна артерия и още няколко улици в квартал „Струмско“. След получен сигнал на дежурната телефонна линия в Община Благоевград, служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ са извършили проверка на място. При нея е установено, че шалтерът, чрез който се осъществява електрозахранването по ул. „Яне Сандански“ е умишлено изключен, като за целта е отворено табло посредством специален ключ.

При направения оглед е констатирано още едно посегателство. То касае разбито ел. табло, намиращо се на входа на квартал „Струмско“, заради което е засегнато осветлението по ул. „Броди“.

Към момента щетите са поправени, а електрозахранването в района е възстановено.

Това е поредният акт на посегателство върху съоръжения, захранващи уличното осветление.

При забелязване на нередности, сигнали могат да бъдат подавани на тел. 073/88 44 34, 073/88 44 06 или на тел. 112.Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page