top of page

Вандалите от Благоевград, които счупиха парапет в града признаха доброволно и ще платят щетите!

Признат грях, половин грях! Вандалите, които счупиха метален парапет в града и бяха заловени от общинския инспекторат днес изненадващо си признаха вината пред кмета на Благоевград Илко Стоянов и дори заявиха желание да възстановят щетите. Показателното в случая обаче е, че от звено "Инспекторат" се справиха сами и не само разпознаха вандалите, но успяха да издирят младежите. Вижте ощеЧасове след вандалския акт, при който бе счупен метален парапет на стълбите до Американски университет в България, служители на звено „Инспекторат“ при Община Благоевград успяха да осъществят контакт с извършителите на действието. Младежите се срещнаха с кмета Илко Стоянов, като проявиха самоинициатива и заявиха, че разходите по възстановяване на съоръжението ще бъдат поети от тях.

По време на разговора, те изразиха дълбоко съжаление за случая и поднесоха извинение пред обществеността. Вчера около 05.10 сутринта, упражнявайки сила, те успяха да изкъртят парапета, намиращ се в Централна градска част на града, на метри от Община Благоевград.

Актът е заснет от камери, част от видеонаблюдението в областния център, като веднага след детайлен преглед на кадрите, общински служители започнаха издирвателни действия, които завършиха с успех.

Община Благоевград призовава за отговорно отношение от страна на хората и опазване на градската среда!

Жителите, които имат информация за нарушители и вандалски прояви могат да подават сигнали, както на полицейските власти, така и дежурните денонощни телефонни линии към Община Благоевград - 073/ 88 44 34 и 073/ 88 44 06!


Югозапад Днес

bottom of page