top of page

Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма с изложба в РИМ-Благоевград

Видни журналисти и писатели у нас ще се включат с фотоизложбата "Лятото на пътешественика" до 11-и септември. Сред тях са имена като Бойка Асиова и Антоанета Титянова, член на управителния съвет на Съюза на българските журналисти.


В Регионалния Исторически Музей, Благоевград бе открита изложбата „Лятото на пътешественика“, която може да се види до 11 септември. Тя бе открита от директора на РИМ и от Генерален секретар на АБУЖЕТ - Пламен Старев. Експозицията е организирана съвместно с Abujet - Българска асоциация на журналистите и писателите по туризма, а участващите в нея журналисти са Кайя Христова, Симана Марковска, Маги Гигова, Антоанета Титянова, Бойка Велинова, Бойка Асиова, Костадин Петков. Те ще представят по 12 фотоса от атрактивна дестинация.


В поредица от съботи ще представят творчеството си пътешествениците от АБУЖЕТ, като първото представяне на 24 юли в РИМ от 11 часа е на Антоанета Титянова, която ще разкаже любопитни факти за емблематични места като: град Текила и Jose Cuervo, където се произвежда 1/5 от текилата, консумирана по целия свят, за плаващите градини на Хочимилко – град, защитен от ЮНЕСКО, за столицата на толтеките – Тула с прочутите атланти, за храма на Кукулкан в Чичен Ица, където хиляди туристи на равноденствие гледат как Пернатия змей слиза на земята и др.

Изложбата е посветена на 65-годишнината на Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма – АБУЖЕТ. Всяка събота от 11:00 часа пътешествениците ще разказват за приключенията си на живо в музея.

bottom of page