top of page

Бум на заболели във Второ Основно училище в Благоевград

Във Второ Основно училище "Димитър Благоев" има вече 10 карантинирани учители и близо 200 отсъстващи деца. Тази вечер стана ясно, че от понеделник всички училища на територията на Община Благоевград ще преминат на онлайн обучение, но родители се притесняват, че дотогава ще има още повече заразени деца и учители.


Бум на заразени в благоевградското Второ Основно училище! Карантинирани са осем паралелки, няма паралелка без отсъстващи ученици. По данни на училището, ситуацията е изключително тревожна, тъй като има и 10 учители с положителни тестове за ковид. Още двама учители са в отпуск по болест и двама са карантинирани като контактни. От Обществения съвет на Второ Основно коментираха, че няма кой да влиза в класните стаи и ръководството се чуди как да замени отсъстващия персонал.

Тази вечер след заседание на Общинския кризисен щаб стана ясно, че всички училища на територията на община Благоевград ще въведат обучение в електронна среда, но родители се притесняват, че до понеделник проблемът ще се задълбочи и ще има още повече болни деца и учители. От Обществения съвет на училището са категорични, че преминаването в онлайн обучение трябва да започне още утре.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес
bottom of page