top of page

Бойко Рашков: Купуването на гласове вече е започнало

Министър Бойко Рашков заяви, че вече има сигнали за купуване на гласове. МВР ще увеличи присъствието си на изборите, тъй като се очаква висока изборна активност


Ще увеличим оборотите на противодействие на МВР срещу купуването на гласове, за което има сигнали, че вече е започнало.“ Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на националното съвещание на ръководния състав на МВР за противодействие на купения вот, информираха от министерството, предаде бТВ.

„От днес усилията на министерството вече са насочени към предотвратяване на престъпния криминален вот, за да осигурим на държавата ни честни и почтени избори, така че всеки български гражданин да изяви спокойно, а не дирижирано предпочитанията си към избраната партия. Ще гарантираме политическите права на гражданите, няма да позволим търгуване с достойнството на избирателите", заяви още Рашков.


Министър председателят Стефан Янев акцентира върху очакваната висока активност на предстоящите избори в сравнение с вота през юли.

"Следователно и купувачите на гласове ще повишат усилията си и затова задачата ви ще е по-сериозна и интензивна. Сигурен съм, че чисто политическите нападки от определени партии за преследване на отделни граждани няма да разколебаят усилията ви“, обърна се премиерът към ръководния състав на МВР.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page