Бойко Борисов: Нямам къща в Барселона

На пресконференция днес бившият премиер каза, че го проверявали "испанци, французи, китайци, всички!" Той не пропусна да клъвне здравния министър Стойчо Кацаров, който трябвало да му каже "благодаря"


Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в отговор на думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че Борисов трябва да бъде разследван дали има къща в Барселона.


Борисов коментира и здравния министър Стойчо Кацаров като каза, че отношението му към медиците е несправедливо: "Ние денонощно се борихме за живота и здравето на хората. Тогава се запознах с Балтов, Мутафчийски, Кантарджиев, Гигов и Ангелов. Всички тези хора са 100% специалисти. Ние развихме и модернизирахме БулБио. Българите виждат разликата като отидат в Гърция, Турция и на други места. По нашето Черноморие работи всичко – народът се весели и почива. Когато фактите говорят, г-н Кацаров, по-достойно е да кажеш, че сме се справили добре, а не да изчегъртваш директори на болници".

Борисов изтъкна хилядите нови случаи на Covid-19 в държави като Гърция, Испания и Великобритания, сравнявайки ги с България, където има едва 57 новозаразени за последното денонощие. "Справихме се по най-добрия начин за здравето и психиката на хората. Те ли ще ми дават оценка? Кажете поне едно "благодаря"!, призова бившият премиер.