top of page

Бойко Борисов бе арестуван тази нощ, предстоят протести

Бившият премиер бе задържан за 24 часа в спецакция на европрокуратурата, според МВР. След като се запозна със случая обаче, адвокатът му твърди, че Борисов е арестуван на база публикации в медиите. Арестувани са и ПР-ката му Севдалина Арнаудова, както и екс финансовият министър Владислав Горанов.


Снощи към 22 часа бившият премиер Бойко Борисов бе изведен от дома си и отведен в ареста. По данни на МВР тече спецакция на европейската прокуратура, която проверявала над 120 лица в страната. Българската прокуратура няма участие и до последно не е знаела за ареста на премиера. По думите на адвоката на Борисов обаче, той е задържан неправомерно, обиска на дома му е извършен без разрешение от съда и европрокуратурата изобщо не е свързана със задържането му. Пред журналисти Менков заяви, че Борисов е арестуван по сигнал след публикациите в медиите, без клиентът му да знае дори защо е арестуван.

Цяла нощ протести на ръководство и симпатизанти на ГЕРБ имаше пред ареста в София. До този момент никой от правителството не е обяснил какво се случва. Статус на Кирил Петков в социалните мрежи бе единственият намек за ареста. В него премиерът написа " Няма никой над закона!", а по информация Петков също бил разпитван за публикациите, които отнесе като свидетелство срещу корумпирани личности у нас, събрани от търсачката Google. Обвинението срещу Борисов било за изнудване на база сигнали в медиите, каза адвокатът на Борисов.

В този час в столицата се организира масов протест на ГЕРБ. Експерти твърдят, че протестът на Борисов е за да отвлече вниманието от случващото се в страната, а други твърдят, че тепърва ще има арести на знакови личности. Информацията към този момент е оскъдна.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page