top of page

Богата фестивална събота за Благоевград

Тази събота благоевградчани ще могат да се радват на развлекателна и богата културна програма, част от инициативата "Пулсът на Благоевград". През деня от фондация "Америка за България" организират редица събития, сред които стендъп комеди, театър "Нокс", ДарПазар, детски кътове и други изненади. От 19 часа в събота вечер от БГ радио ще представят концерт на звездите Дара, Дара Екимова и VenZy, посветен на борбата с кибер тормоза. Всички събития са с безплатен вход и ще се проведат на площад "Георги Измирлиев" в града. Вижте ощеФестивалът ще представи на жителите и гостите на Благоевград атрактивни занимания, работилници и продукти, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с кауза, културно-исторически и природен туризъм, образование и гражданско общество, съпътствани от театър и музика на открито, храна и напитки. Събитието е подходящо за всички възрасти и ще има по нещо за всеки вкус и интерес. „Америка среща България“ в Благоевград ще стартира в 10:30 ч. с обиколка из града на „Маршируващите звезди на Златица“ – училищен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица.

В 11:00 ч. кметът на община Благоевград Илко Стоянов и президентът на Фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър ще открият събитието на пл. „Георги Измирлиев“. Участват организации от цялата страна като театър „Нокс“, Малка театрална компания, ДарПазар, Българска фондация Биоразнообразие, Враца Велообщество, КаритАрт, TimeHeroes, „Музеен детски кът“ на РИМ-Благоевград и много други.

Пълната програма на фестивала може да намерите на страницата на събитието във фейсбук https://fb.me/e/29QEpNhJz

Обичаните български изпълнители Дара, VenZy и Дара Екимова пък пристигат в Благоевград, за да зарадват своите почитатели със специално подготвен концерт. Тази събота от 19.00 часа те ще изпълнят едни от най-големите си хитове на пл. „Георги Измирлиев“, а достъпът е свободен. Проявата е част от кампанията „Ти знаеш. Ти можеш“, насочена към превенция на кибертормоза и онлайн злоупотребите, разпространението на фалшиви новини и дезинформацията сред младите хора. Проектът се осъществява от фондация „Евроскок“ и е финансиран по Националната програмата за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 А от Закона за хазарта за 2022 г., която се управлява от Министерството на младежта и спорта.

С цел достигане до широк кръг млади хора и повишаване на общественото внимание към проблемите, свързани с кибертормоз и злоупотреби онлайн, както и с разпространението на фалшиви новини, Фондацията провежда широкомащабна информационна кампания чрез различни комуникационни канали – радио, онлайн медии, социални мрежи, обучителни и дискусионни модули, концерти.

Освен в Благоевград, посланиците на кампанията „Ти знаеш. Ти можеш“ Дара, VenZy и Дара Екимова ще вземат участие и в планираните по проекта младежки фестивали в София и Враца.


Югозапад Днес

bottom of page