top of page

Близо 50 000 лв за родители на новородени в Благоевград

Хубавата новина днес! Община Благоевград преведе 47 350 лева по сметките на 48 родители, кандидатствали за помощ за новородено. Още след встъпването си в длъжност, кметът Илко Стоянов спази едно от предизборните си обещания и напълно възстанови така нужната помощ за млади родители, която предишното ръководство на Общината бе отрязало с довода, че няма пари.


Това е третият транш, извършен от Община Благоевград за настоящата година. В началото на м. юни бяха подпомогнати други 41 семейства с новородени, като стойността на изплатената помощ бе над 39 хил. лева, a през м. април още 306 родители получиха общо 292 300 хиляди лева. Подкрепата за младите семейства и осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград е сред приоритетите на кмета Илко Стоянов. Припомняме, че предишното ръководство на Общината бе спряло помощта с довода, че няма пари. Една от първите постъпки на новия кмет бе да възстанови помощта.

Съгласно решение на ОбС – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование. За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева. За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева. При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.Югозапад Днес

bottom of page