top of page

Благоевград с по-строги ковид мерки за две седмици

Заради високата заболеваемост от над 2500 души на 100 000, Областният кризисен щаб наложи мерки за две седмици. Сред тях ограничаването на местата в заведенията, вечерен час и др. Дори на откритите пазари маските ще бъдат задължителни


Нови ограничителни мерки срещу COVID-19 влизат в сила от днес в Благоевградска област и ще продължат две седмици. Заведенията и нощните клубове ще работят с половината от капацитета и площта си, но нямат ограничения в работното време.

В цялата област се затварят езиковите и други образователни центрове и школи, както и пенсионерските клубове. Преустановява се организацията и провеждането на екскурзии в страната, музикални събития, фестивали и събори. Спортните събития се провеждат без публика и при строго спазване на мерките за безопасност, включително с предварително тестване.


Големите търговски обекти се задължават да контролират входовете и броя на посетителите, за да няма струпване. Във всички затворени пространства, както и на откритите пазари носенето на маски е задължително. Работодателите трябва максимално да организират работа от разстояние за служителите си, ако това е възможно.

Заведенията ще работят с 50% от капацитета и местата за посетители, като зеленият сертификат остава задължителен. Няма да има обаче ограничения в работното време, уточняват от Областният кризисен щаб.

От днес всички ученици са в междусрочна ваканция, но вечерният час в областта за тях остава – 20 часа.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page