top of page

Благоевград събра близо 10 000 души на фестивал

Благоевград си възвърна славата на фестивален град през уикенда със South West Fest, който накара близо 10 000 души да се забавляват заедно. Това е първото мащабно събитие след повече от две години пауза за благоевградчани. В неделя вечер фестивална зона в града буквално се пукаше по шевовете с желаещи да споделят емоцията от култовата музика на големия Горан БреговичБлагоевград се завърна като фестивален град след повече от две години пауза. Музикалното събитие South West Fest докара приблизително 10 000 души, по данни на организаторите. В първата вечер на изданието хедлайнер бе Ищар и макар, че валя обилен дъжд, хиляди пяха с култовата етно изпълнителка.

В неделя вечер бе кулминацията на фестивала, когато на сцената излезе големият Горан Брегович. Фестивалната зона в града се пукаше по шевовете от хора, дошли да се забавляват с незабравимата музика на маестрото.

Благоевградчани коментираха, че не са виждали толкова много хора на едно място от дълго време, а настроението и емоциите бяха на макс. Това бе и първото мащабно събитие в Благоевград от дълго време насам.Югозапад Днес


bottom of page