top of page

Благоевград сред първите места по освободени от работа в страната

За периода от 31-и май до 6-и юни в София, Пловдив и Благоевград отчитат най-много хора, които са загубили работата си.
5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни, а започналите работа чрез бюрата по труда са 6427 души.Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За периода 31-и май до 6-и юни най-много са освободените от работа от София-столица, Пловдив и Благоевград, съобщава БНР.


Хубавата новина тук е, че за компенсация Благоевград е отбелязал и най-много намерили работа безработни в първата седмица на юни. Бургас, София и Варна водят в класацията за новоназначени.


Данните от специализираното наблюдение показват, че от началото на годината досега новорегистрираните безработни в цялата страна са 131 200 души, а започналите работа 110 500. През изминалата седмица близо 4 000 свободни работни места бяха предложени в кампанията "Работа в БГ туризма" на Агенцията по заетостта. В бюрата по труда се проведоха срещи между работодатели от туризма и безработни.Традиционно сред най-търсените кадри на старта на летния сезон са готвачи, камериерки, сервитьори, администратори и спасители.

bottom of page