top of page

Благоевград избира кмет днес


Днес България ще наблюдава изборите в Благоевград с интерес- те са истинският "екзитпол" за нагласите на избирателите преди парламентарните избори. Победителят в Благоевград най-вероятно ще очертае победителите и на парламентарните избори на 11-и юли.Около 65 000 избиратели имат право на глас на частичните избори за кмет на община Благоевград днес. Основното предизвикателство пред администрацията ще е гласуването с машини, но от ЦИК, РИК и ОИК уверяват, че са готови с подготовката на изборния процес.

Седем са кандидатите за кмет на община Благоеврад. Това са:


Румeн Тoмoв-издигнaт oт Инициaтивeн кoмитeт, подкрепен от БСП

Илкo Cтoянoв- кaндидaтът зa кмeт oт ПП "Имa тaкъв нaрoд" Aндoн Тoдoрoв- издигнaт oт Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ

Цвета Рангелова- кандидатът за кмет на ПП "Възраждане"


Людмилa Кocтaдинoвa- нeзaвиcима, издигната от Инициативен комитет

Виктория Каракостова- издигната от коалицията "Демократична България-Обединение"


Стефан Делиов- издигнат от коалиция "Ние, Гражданите"


Според социолозите обаче се очаква ниска избирателна активност. Политологът Живко Георгиев заяви за "Дневник", че според него ще се стигне до балотаж. Изборният маратон се очаква да продължи три поредни недели- с балотажа и парламентарните избори.

От партийните щабове пък призовават да се гласува днес, за да се избегне евентуален балотаж, който би струвал още пари на данъкоплатеца.
bottom of page