top of page

Благоевград е blues&jazz от днес

Международният фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz започва днес от 19 часа в зала "Орфей". Ето какво ни очаква в първата вечер на фестивалното издание


На 14 април от 19.00 часа започва шестият Международен фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz. В зала „Орфей“, в първата вечер на тазгодишното издание на сцената ще се качат музикантите от Биг бенд – Благоевград, които ще представят проекта „В един град и в морето до мен…“, съвместно с ученички от майсторския клас на Вики Алмазиду, която идва от Гърция.

Проектът е посветен на Милчо Левиев и 85 години от рождението на визионера и джаз музиканта. Най-новият продукт на една от първите блус банди в България Подуене блус бенд и нейният основател Васко Кръпката „Не се продава“ ще бъде представен на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz в първата фестивална вечер.

Всяка вечер след концертите в зала "Орфей" неизменна част от фестивала са джем сешъните, които тази година ще бъдат в "Балкантон". Артистите обещават запомнящи се емоции и една атмосфера, която е присъща само за фестивали от подобен ранг.

Билети все още може да намерите на касата на зала „Яворов“ и в мрежата на Eventim.Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page