top of page

Благоевград е сред първенците по безработни в началото на юли

Трета поредна седмица у нас новорегистрираните безработни са повече от започналите работа. Данните са от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. Експерти коментират, че това изобщо не са обнадеждаващи факти на фона на новата вълна на епидемията, очаквана през септември.Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са повече от започналите работа -това показват данните от наблюдението на пазара на труда, извършвано от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта. За първи път от април насам насам тенденцията за превес на започналите работа над новорегистрираните

безработни се обръща, и то в разгара на летния сезон.

Данните показват, че най много в последния наблюдаван период -12-18 юли, са новите безработни в областите Враца, София град, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Пловдив.


В 14 от областите на страната записаните в бюрата по труда са повече от намерилите препитание. От 28 декември миналата година досега новорегистрираните в бюрата по труда са малкопод 160 хиляди души, а устроените на работа близо 142 хиляди. Ескперти коментират, че тези данни изобщо не са обнадеждаващи, тъй като ни очаква четвърта вълна на епидемията наесен.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page