top of page

Благоевград вече ще има свой химн

Благоевградчани вече ще имат свой химн. "Песен за Благоевград" е по текст и музика на Димитър Янев, а аранжиментът е на Валери Димчев. Химнът се изпълнява от 100 човека от всички културни институции в града.


В Благоевград бе отбелязана премиерата на клипа на химна на Благоевград – „Песен за Благоевград“, в който са включени кадри от честванията по повод 24 май. По време на събитието в зала „22 септември“ Силвия Домозетска, директор „Култура, спорт и туризъм“ връчи благодарствени писма на културни и образователни институции, танцови и музикални школи и състави, които взеха активно участие в мероприятията по повод празника на града.

"Песен за Благоевград" е по текст и музика на Димитър Янев, а аранжиментът е на Валери Димчев. Изпълняват я повече от 100 човека от различни културни институции - Биг Бенд Благоевград, Камерна опера - Благоевград, Ансамбъл "Пирин", Градски детски хор при Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград. Солисти са професор Кирил Костов и Александрина Механджийска. Видеото е реализирано от екип на Телевизия "Родина" по идеен проект на Жорж Гатев. "Песен за Благоевград" бе грандиозният финал на тържествения концерт на 24 май, който ще бъде излъчен по Телевизия "Родина" на 17 юни от 20:30 часа и на 18 юни от 12:30 часа.Югозапад Днес

bottom of page