top of page

Благоевградчанка дари косата си за каузата на Асоциация за превенция на рака

Благоевградчанката Ж. Исидорова се включи в благородната кауза на Асоциация за превенция на рака и дари косата си в студиото за красота на благоевградската стилистка Мирослава Якимова. Направата на перуки за нуждите на онкоболните е изключително скъпа дейност, която често е непосилна за пациентите. Ето как може да помогнетеМладата стоматоложка Жана Исидорова се включи в благородната кауза на Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега" като дари дългата си коса в помощ на жените, болни от рак. Студиото за красота на Мирослава Якимова в Благоевград също се включи в дарението. "Все още вярвам в доброто и се надявам, че все повече хора ще помогнат за тази кауза", каза за Югозапад Днес стилист Якимова. Така повече от 50 сантиметра коса ще отидат за направата на така нужните перуки за пациентките с онкологични проблеми.

Асоциацията работи целогодишно за каузата като всеки има възможност да помогне с каквото може – набиране на средства за лечение, повишаване на здравната култура и информираност на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи. Подкрепа оказват и лекари в различни области, онколози, гинеколози, мамолози, специалисти по вътрешни болести, дерматолози и др.

И вие може да се включите в благотворителната кампания и да дарите усмивка на онкоболен. Ето как:

Можете да дарите коса (ако косата Ви отговаря на определени изисквания)

Можете да дарите средства за изработване на перуки. Дарителската сметка в лева на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега” е Unicredit Bulbank BG20UNCR70001520786856

Можете да заведете приятел/роднина/колега на профилактичен преглед

Повече информация за това как да помогнете на пациентите с онкологични заболявания може да намерите на сайта на Асоциацията тук:

https://www.hairdonate.org/


Югозапад Днес

bottom of page