top of page

Благоевградчанин е съветник на немския посланик у нас

Благоевградчанин в клипче на Немското посолство за ФК "Пирин"! Димитър Станишев, съветник на немския посланик г-н Кристоф Айххорн, е първият от поредицата "Успелите благоевградчани", които Югозапад Днес ще представя на читателите си.Симпатичното клипче, посветено на ФК "Пирин", беше пуснато от немското посолство у нас. То е дело на благоевградчанина Димитър Станишев и на Кристоф Айххорн, посланик на Федерална Република Германия в България. Митко, който е сред съветниците на немския посланик, е родом от Благоевград. Благоевградчани го помнят като първия детски кмет на града от 2000-а до 2002-а, след което продължава образованието си в Германия.Още докато работи в ПР агенция в Мюнхен, той организира опознавателни посещения на германски експерти по напитки в Благоевград и региона. Впечатленията на гостите са отразени в редица специализирани статии в Германия, което спомага за популяризирането на местни продукти сред немски търговци.

Митко е автор на книгата "Как да наложим български продукт в Германия", която обобщава впечатленията му от отношението на германците към български продукти. Завръща се в България след 13 годишен престой в Германия и става част от екипа на посолството.


Доктор е по стопанско управление като фокусира разработката си върху привличането на германски инвестиции в България.

А ето го и клипчето, посветено на ФК "Пирин", в което посланикът на Германия Кристоф Айххорн и Митко Станишев обсъждат любимите си отбори!
Ц. Митова,

Югозапад Днес

bottom of page