top of page

Благоевградският театър с богата и празнична програма през месец декември

ДТ "Никола Вапцаров"- Благоевград ще зарадва благоевградчани с богата празнична програма през месец декември. През последните години културната институция се превърна в един от най-уважаваните театри у нас именно заради разнообразната си програма. Акцентът през декември е премиерата на най-новия детски спектакъл "Неволята". Два култови спектакъла на Оскар Уайлд пък ще донесат много емоции на благоевградската публика


Благоевградският театър е подготвил изключителна програма за месец декември. Един от акцентите в програмата е премиерата на най-новия детски спектакъл "Неволята" от Севар Иванов и Огнян Спиров- представлението съчетава познатата народна приказка "Неволята учи" с други любими детски герои и поучителни, забавни сюжети. "Неволята" е реализиран с помощта на "Фонд Култура" към Община Благоевград.

През декември благоевградчани ще могат да видят и два култови спектакъла от Оскар Уайлд- "Колко е важно да бъдеш сериозен" и "Портретът на Дориан Грей"


От театъра са подготвили и спектакъл, адаптиран на английски език и подходящ за чуждоезична аудитория. Ще има и много смях със стендъп комедията на Аладин Абрахимов "(ОТ)Личен Опит", която е предвидена за 10-и декември.


Припомняме, че ДТ "Никола Вапцаров" се подготвя да постави за първи път на български език пиесата "Съмнение" на Джон Патрик Шанли, която се очаква през януари!bottom of page