top of page

Благоевградският клон на "Жени-Герб" разсърди Бойко Борисов

По време на избора на изпълнителен съвет на ГЕРБ днес номинацията на Елена Ташкова се оказа проблемна, защото никой от делегатите не знаеше кой и как я е номинирал. Вътрешнопартийните раздори ядосаха Бойко Борисов, който заяви, че затова ГЕРБ непрекъснато губи избори в Благоевград. В крайна сметка благоевградският представител в изпълнителния съвет на партията стана Росица Димитрова


По време на избора на изпълнителен съвет възникна напрежение с организацията в Благоевград. За гласуване като номинация на местното звено бе представена Елена Ташкова. В този момент поиска да се включи областният координатор Адриана Мелниклийска, която възрази, че Ташкова не е номинацията.


"Всички ние сме изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не е нашата номинация. Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева. Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това", обяви областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.


"Аз ще ви отговоря. Кой, кога и къде я е номинирал си е ваша работа. Вашата организация с подобно разединение доведе до това да губим избори след избори. Вашите разправии доведоха до това. Не ми се идва, за да не ви слушам разправиите кой е по-голям. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избори, сигурно гласувате едни срещу други", коментира в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Нашите номинации бяха Адриана Мелниклийска и Росица Димитрова. Не бяхме дали одобрение за тази номинация. Затова се получи тази ситуация", каза Мелниклийска.


"Неслучайно не идвам при вас. За Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо. Вие губите избор след избор", каза ядосано Борисов и добави, че Благоевград няма резултати, няма и да има. В крайна сметка след прегласуване за местен представител в изпълнителния съвет бе избрана Росица Димитрова.

bottom of page