top of page

Бивш общински съветник от ГЕРБ с жилище за социално слаби

Бившият общински съветник и кандидат-депутат от ГЕРБ Димитър Урдев придобил евтино общинско жилище в качеството си на "социално слаб" през 2009-а. В същото време обаче той е и един от най-известните бизнесмени в Благоевград. Вижте още


Бившият кандидат-депутат от листата на ГЕРБ в Благоевград Димитър Урдев и три мандата общински съветник от ОБС е придобил общинско жилище на народни цени през 2009-а в качеството си на "социално слаб". Скандалната покупка бе разкрита от местни медии в града. Жилището е в централна градска част и закупено само срещу 37 510 лв без ДДС. Пазарната цена на подобни апетитни имоти в центъра на Благоевград обаче е в пъти повече. Сделката е одобрена от екс кмета Костадин Паскалев и ОБС през 2009-а, провокирайки въпроса доколко подобна покупка е морална. По време на управлението на кмета на ГЕРБ Атанас Камбитов, Димитър Урдев е сред най-верните му поддръжници, а негови фирми дежурно печелят обществени поръчки.

Макар да си е купил топ имот в центъра на града в качеството си на "социално слаб", Урдев е съсобственик на строителната фирма "Динатстрой", една от фирмите, спечелила най-много поръчки в Югозападна България. Една от най-скандалните поръчки, с която "Динатстрой" нашумя в областта бе и изграждането на водопровода на две села в община Струмяни на стойност от почти 3 милиона лева.

Въпреки, че върти сериозен бизнес, Урдев е собственик на общинското жилище за социално слаби и до днес.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

Снимка: Интернет

bottom of page